David Hylander

Jag är frilansjournalist och redaktör. Det här är en blogg och ett artikelarkiv.

Hemma hos Air France

leave a comment »

Publicerad i Magasinet Ondskan, nummer 4 (våren 2007)

Det ligger ett vinglas i badrumsskåpet hemma hos Air France. På handfatet står en flaska herrparfym från Polo Ralph Lauren.
Det är stopp i avloppet men Joel Karlsson, Elisabet Sjögren och Henrik Markstedt vågar inte klaga hos hyresvärden. De hyr sin studio svart; den pyttelilla ettan i studentghettot Olofshöjd i Göteborg tillhör egentligen en kompis som bor i Australien.
På väggarna i det enda rummet hänger franska filmaffischer och konvolut från Saint Etienne- och Pale Fountains-skivor. Bland böcker och skivor i hyllorna märks Style Council, Guy de Maupassant och ett par säsonger Seinfeld på dvd.
– Vi har byggt upp vår egen bubbla som en reaktion på misären runt omkring. Det är mycket grillfester och studentspex i det här området, säger Joel Karlsson. Det är Joel som pratar i Air France.
– Vi borde köpa mörka gardiner och stänga ute eländet, säger Henrik Markstedt.
Mer oväntat än fransmännen och indiebanden på väggarna: bilder på fyrar och en karta över olika fisksorter.
Ni har blivit förknippade med överklassestetik men fiskar och fyrar känns mer som göteborgsk arbetarromantik.
– Ja! Jag är trött på all lyx och flärd utan laddning. Det blir bara platt och tomt. Det går att förena den estetiken med idéer om att sträva efter något bättre. Vi är väldigt intresserade av fyrar. Henrik jobbar i hamnen. Jobbar du inte med fyrar, Henrik?, säger Joel.
– Nej, jag lossar och dockar, säger Henrik.
Har ni några andra favoritprylar?
– Vi har alltid drömt om att ha en guldsoffa. I vintras var det värsta snöstormen, och när vi gick förbi en kulle i närheten så stod den där. Vi släpade hem den. Det tog en och en halv timme, och den gick nästan inte in i trappuppgången, säger Joel.
– Den är skön att sova i också, säger Elisabet Sjögren.
– Och skön att ha sex i. Jag har gjort det två gånger när ni var borta. Ingen fara, jag skakade av kuddarna efteråt, säger Joel.
Jag har hört att ni brukar brygga eget vin.
– Ja. Det var väldigt mycket öppet hus här ett tag. Många efterfester. Men det där vinet var ett sådant rävgift. Folk mådde dåligt, så vi bjuder inte på det längre.
Kommer folk på besök ändå?
– Vi brukar bjuda hit The Tough Alliance ibland. De har kommit en gång. Eller det var bara Henning som kom. Han stod och skrattade hela kvällen, men jag tror att det var ett förstående skratt. De håller på att spela in sin nya skiva nu men de har lovat att komma hit igen den här veckan. Det lovade de i och för sig i förra veckan och veckan innan dess också.

DAVID HYLANDER

Annonser

Written by David Hylander

18 augusti, 2008 den 09:24

Publicerat i Artikel

Tagged with , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: