David Hylander

Jag är frilansjournalist och redaktör. Det här är en blogg och ett artikelarkiv.

Oavlönat gubbmys

leave a comment »

Jan Gradvall och Kjell Häglund tjabbar med bloggförfattarna i kommentarerna till det här inlägget på Byt Namn-bloggen. Väldigt skojigt, särskilt när man har vuxit upp med att läsa tidningen Pop och fortfarande, innerst inne, tycker att det inte finns något roligare än när Jan Gradvall och Kjell Häglund tjabbar om grejer. I det här fallet handlar det om att jobba gratis som tyckare i radio och tv. Men mest: gubbtrivsamt gnäll i glada vänners lag.

Jag och min vän Niklas intervjuade Gradvall på ett flådigt café på Östermalm för några år sedan. Han var trevlig och försynt och levererade 6000 tecken åsikter om ett ämne som han inte hade något personlig vinning av att diskutera – oavlönat arbete om något. Två osnutna journaliststudenter gick tacksamma därifrån.

Kjell Häglund har jag aldrig träffat eller ens sett i verkliga livet. Finns han egentligen på riktigt? Skoja; jag när alltjämt en förhoppning om att få ta en öl med herr Häglund någon gång. Är han lika knivskarpt butter i verkligheten? Kjell, om du läser det här: hör av dig!

Annonser

Written by David Hylander

3 september, 2008 den 18:31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: