David Hylander

Jag är frilansjournalist och redaktör. Det här är en blogg och ett artikelarkiv.

Apatows bortglömda sitcom

with 2 comments

UndeclaredHur kunde jag ha missat Undeclared? Vid sidan av Aaron Sorkins Sports Night kan ingen kvalitetssitcom från det senaste decenniet vara så förvirrande förbisedd, så oförskämt ouppskattad.

Judd Apatow gjorde Undeclared efter Freaks & Geeks, och precis som föregångaren fick den bara en säsong. Trots att man föreställer sig att det lättsammare 22-minutersformatet och första-terminen-på-college-temat borde falla ratingsjagande nätverkschefer i smaken. Undeclared ligger närmare Superbad än Freaks & Geeks på Apatow-skalan.

Men det räcker att titta på rollbesättningen för att fatta att Undeclared är en höjdare. Jay Baruchel! Seth Rogen, förstås. Jason Segel som patetisk pojkvän! Dessutom sentida tv-favoriter som Carla Gallo (Californication) och Charlie Hunnam (Sons Of Anarchy), och gästspel från Apatow-polare som Adam Sandler, Will Ferrell och Ben Stiller.

Efter att ha sett Undeclared är det förstås svårt att inte damma av Freaks & Geeks och bli påmind om att Apatow faktiskt slog igenom som empatisk berättare innan han blev världens mest pålitliga leverantör av tramsiga high concept-komedier. Funny People ser ut att kanske bli ett steg tillbaka till skärningspunkten mellan roligt och angeläget för Apatow. Det ska bli spännande att se.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Å, jag älskar Undeclared.

    Karin

    22 januari, 2009 at 13:51

  2. David Hylander

    23 januari, 2009 at 16:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: